+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Hajnali vonat. Te melyiket játszod, a hatoslottót vagy az orosz rulettet?

eyes-3924800__340

Ez ugyanis nem mindegy. Mindkettő szerencsejáték, de egészen megváltozik az életed, ha bejön valamelyik. Úgyhogy nem mindegy, hogy melyiket játszod, és melyik golyót kapod.

Az orosz rulettben egy hatlövetű pisztoly dobtárában egyetlen golyó van. A dobtár megforgatása után a halántékodhoz emeled a pisztolyt. Ha szerencséd van, üresen kattan. A játék folytatódik. A hatoslottó ennél is egyszerűbb, csak el kell találni azokat a számokat, amelyeket kihúznak. És nyersz. A másikban inkább vesztesek vannak, úgy hiszem.

Mindenki szorong, mindenki fél a változástól, mindenki belehal a szakításba, mindenki szeretne jobb munkát, szebb külsőt, boldogabb életet, mindenkinek rossz minden néha. Vagyis sokaknak. De. A törvény az, hogy az idő is mindenkinek telik, tehát a kerék forog, a dolgok változnak, és ha tetszik, ha nem… elmúlik az, ami ma még olyan éles, rossz, feszítő, vágykeltő, hiány vagy többlet, kevés vagy sok, vagy sokk. Elmúlik. Ha most azt érzed, “sajnos, belehalok, nem engedem, utána nyúlok, visszahúzom, nem döntök”, akkor rulettezel. Ha azt érzed “lehet még jó is? vajon mi jön majd, érdekes a változás”, akkor lottózol.

Tehát: rettegsz vagy reménykedsz? A golyóra készülsz, vagy veszel egy lottószelvényt?

A te életedben melyiknek van nagyobb esélye… rosszul kérdeztem, melyiket csinálod?

Tegnapi posztomat tovább fűzve: mi van, ha hibáztál? Mit gondolsz erről? Igen, lehet, hogy jóvátehetetlen, és ez pusztító érzés. Akkor? Kísérletezgetsz a pisztolygolyóval, fejbe lövöd magad egyszer-kétszer még, hogy biztos legyél a dolgodban? Egy darabig biztosan. Egy darabig még kapaszkodsz a múltba, látogatod a hetedik szobát, őrizgeted az emléket, mert az legalább összeköt, latolgatod az esélyeidet, és, ha jó nagy marha vagy, megnézed a közösségi oldalait és írogatsz neki szánalmas üzeneteket. Valamelyik golyó csak eltalál, hidd el.

És mit csinál a másik szerencsejátékos? Ő is kockáztat. Vesz egy szelvényt, ezzel játékba invitálja saját magát. Vesz egy esélyt a győzelemhez. Kicsike esély, nagyon csekélyke, de hát az önbizalma is az, csakhogy valahol mélyen érzi, hogy a játék életmentő lehet. Bármi, csak legyen benne egy kicsike, belátható időtávlat, egy kicsike, de szórakoztató várakozás, egy kicsike, de mégis csak létező esély, egy kicsike, de mégis csak halvány remény. Ha hibázik, akkor rájön: a hiba megtanítja valamire, amit eddig nem tudott magáról. Tehát a hiba olyan, mint egy gyulladás, ami kifakad. Alkalmat ad a tisztulásra.

Egy vicc jutott eszembe, amikor a szegényember imádkozik: Istenem, add, hogy megnyerjem a főnyereményt! Istenem, add, hogy megnyerjem…Mikor már nagyon elunja hallgatni az Isten, végül megszólal: Te szegényember! Legalább vegyél egy lottószelvényt!

Be fog következni. Elér. Megéred. Megkapod. Elveszíted. Mindig is a tiéd volt és sosem lehet a tiéd. Minden megtörténik. Csak az nem mindegy, hogy addig mivel töltöd az idődet. Én egy kicsit félek, és nagyon vágyom rá. Ez jobb, mint vágyni rá, de annyira félni tőle, hogy inkább lemondasz róla. Akkor honnan fogod megtudni, hogy valóban téged illetett-e. A csalódás meg? Van olyan ember körülötted, aki még nem csalódott?

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu