+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Hajnali vonat. Hazudj egy kicsit…

Hajnali vonat. Hazudj egy kicsit...

Hajnali vonat. Valójában villamos. Csak, gondoltam, már így vezettem be az írásokat, nem változtatok a főcímen. Ez félrevezetés szerintetek?

Bevallom, hajlok rá. Igénylem. Szeretem a nekem tetsző tükörképet nézegetni. Mint Hóféherke mostohája. Hát nem igaza van?

Azt gondolom, néha életmentő a pozitív tükör. Máskor meg szükséges. Megint máskor meg csak úgy jól jön. Tartalék megerősítés nehéz időkre.

Coachként is hasonló a helyzet. A valóságot reálisan láttatni, nagy felelősség. De ki veszi a bátorságot, hogy egy másik ember valóságát láttassa? Hiszen a mélységek csak addig mutatkoznak, ameddig azt az a másik engedi. Vagy ismeri. Vagy… igényli. Popper Péter írta, hogy ha lebontod a húst a csontról, akkor mindenki ugyanúgy néz ki. Szóval lehet fejtegetni a feneketlen mélységét, a lelket, de kérdés, adott pillanatban mindig kérdés, hogy mikor teszel jót vele? Kell-e mindig a szembesítés? Vagy éppen, adott pillanatban egy kis kényeztetés jönne jobban. Például. . .nekem ne kritizálja senki a főztömet😀. Ne. Kérem, ne tegye. Mondja azt, hogy finom. És ne azt, hogy a mamáé finomabb. Hülyeség? Hát akkor én ezt a hülyeséget igénylem adott pillanatban. És akkor mi van?

A lányom azt mondta, megkérdezték tőle, hogy jó nő-e az anyja. Nos. Nem részletezem, hogy mit válaszolt, de igazán jólesett volna egy mocskos nagy hazugság! Sajnos ehhez nem elég kifinomult a kamasz kis majom.

Szóval, kell, igen kell a jóindulatú bírálat, meg a kőkemény szembenézés, meg az önrefkexió, meg a lélekörvény, de ahhoz, hogy azt elviseljük, nem kéne néha egy kis léleksimogatás? Néha kell az a tükör, amelyik azt mondja, hogy “szép vagy, szép vagy….” és ha megerősödtünk, akkor folytathatja Hófehérkével. Vagy amivel akarja. Hol az a tükör? Hová is tettem…

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu