+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Hajnali vonat. Korhatáros mustra…

cat-2934720__480Hajnali vonat. Azt ugyebár tudjuk, hogy ami alul van, az nem feltétlen alantas, és, hogy részekből áll össze az egész, valamint, hogy az ördög a részletekben rejlik. És azt is, ugybár, hogy ami nem látszik, az még létezik, és, hogy a nem látható de létező dolgok árulkodni tudnak. A coachok ezt  mindenképpen tudják. De nem nekik kell rájönniük, hanem az ügyfélnek. A most következő írás korhatáros: csak 16 éven felülikenek szól. És nemhatáros, csak nők olvashatják.

Szóval: A nagy bugyimustra következik. Volt egy anya meg egy lánya egy messzi-messzi galaxisban….

(Lejegyezte: S. Tóth)

“Elkövettem azt a hibát, hogy megkértem a 16 éves Bori lányomat arra, hogy teregessen ki. Kétórás előkészület és három másodperces teregetés után ordítva rohant ki hozzám. Egy létrán álltam, az ereszt festettem. Nem sokáig.

-Anyaaaaaa! Ez mi??? Ez bugyi? Neked rossz az énképed. te nem tudod, hogy hol kezdődsz, és hol fejeződsz be. Mégis, kinek a bugyija ez?

-Az enyém, kislányom.

-De ez nem is bugyi! Ezt, nézd, így fel tudom venni, így, hogy messziről beleugrom. (Felveszi. Nadrágra.) Ez egy óriás pelenkája. Ebben akarsz hódítani?

-Öööö. Nem. Nem akarok hódítani.

(Bori közben kenguruként szökdécsel a bugyimban, körbe-körbe.)

-Ebben nem is tudnál, nyugodj meg. Úristen, én nem is tudom, hogy mi volt ekkora, amit valaha is láttam, mert még sosem láttam semmit, ami ekkora lett volna. Hol a többi?? Azonnal meg kell néznem.

Berohan. Megnézi. Kirohan. A nadrágjára felhúzza az összes, számára elviselhetetlen példányt. Így hát le kell ülnöm és végignéznem a nagy bugyimustrát. Különös szembesülés.

Alvósbugyi:

-Nézd már meg ezt! Ez… ez Noé bárkája. Belefér az egész állatvilág! Meg akarod menteni az állatokat??

Kisvirágos:

-Úristen… pipacsok? És itt mellette? Örömvirágok kis masnival? Szerinted ez szexi? Vagy ebben a tüllben reménykedsz itt a hátulján? De hát akkora cetli lóg ki belőle, mint egy vitorla.

Sima, fehér:

-Tejósiten. De hisz ez a télapó szakálla! Idenézz! Jelmezbálba való. Azt hiszed, ha eltakarod a narancsbőrt, akkor az nincs is??

Kedvenc:

– Ez erszény? Ez erszény. Is.

Másik kedvenc:

– Ezért te pénzt adtál? Vagy fizettek neked, hogy vidd el?

Mensibugyi:

-Anya! Én tudom, hogy van kantáros nadrág, de te kantáros bugyit hordasz! Fel tudom húzni a vállamra! (Felhúzza…)

Csipkés:

Anya, ezt nem tudom, hogy minek hívják, de nem bugyinak. Ez …. úgy tudnám mondani, hogy ez a dolog a testen.

Hétköznapi, kényelmes:

-Na neee… Ebben akarod a nagy G-t meghódítani?? Fekszetek az ágyon, te a bugyi és nagy G?? De hiszen leesik onnan, és elrohan, hogy csináljon valakinek egy gyereket.

Áttetsző, rózsaszín:

-Ebben a gyermekéveidet akartad megidézni?? Rózsaszín, kis domború virágokkal? Óvodás ballagásra készülsz?

Sötét, mintás, szolid:

-Anya, ez egy igazi antik darab. A középkor óta nem gyártanak ilyet. Műemléki védelem alatt áll. És te is.  

Sötétbordó:

-Anya, te komoly veszélyben vagy! Ha jön a zombi apokalipszis, a zombik csak téged akarnak. Ebben akarnak majd. Zabálni fogják.

Zöld:

-Ez mi? Moha? Vagy izlandi zuzmó? Egy remete kötötte az erdőben?

Teljesen átlagos:

-Te jó ég! Ez egy csónak. És te nudizol benne.

-Boi! Ezt fordítva vetted föl!

– Hátul van a masni? Ki fogja ezt kibogozni?

Fekete, alap:

-Úristen, anya, megtaláltam azt, amit a temetésedre vettél. Erre rá van írva, hogy ebben temessetek el. Ez a bugyi gyászol. De ebben előbb agyon fognak csapni, nem csak eltemetnek. Ez egy halálos ítélet.

Talált még emlékbugyit, kirándulós bugyit, futóbugyit, csalódásfeldolgozós bugyit, szép de kényelmetlen bugyit… ilyeneket. Voltaképpen fölösleges volt Konmari módszerrel szépen behajtogatnom a bugyikat a fiókba. Azért végül olyat is talált, amivel elégedett volt.

-Á. Ez új? Szép. De neked, anya, valljuk be, már nincs rá szükséged. Elveszem, köszi.”

Fotó: Pixabay.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu