+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Hajnali vonat. A bennünk lakó állat

Hajnali vonat. A bennünk lakó állat

Hajnali vonat. Két napi csend után itt vagyok. Néha hallgatni kell, néha beszélni. Néha meg, talán többször, mint gondoljuk, üvölteni. Emberi, coach-i és egyéb mivoltomban azt tapasztalom, hogy ez az üvöltés megy a legnehezebben. Elhallgattatni akarjuk az állatot, pedig az rázza a ketrecet. Belülről.

A Harry Potterben, és ha jól emlékszem, az Arany iránytűben is daimónnak nevezik azt az állati kísérőt, aki a főhős mellett van, aki az ő része tulajdonképpen, csak külön testben. Állatok tartoznak emberekhez a népmesékben is, nekem mostanában a boszorkány macskája különösen kedves.

Szóval azt tapasztalom, hogy nem hogy nem halljuk meg, de fel sem ismerjük a bennünk lakó állatot, így hát mire tényleg hallatja a hangját, addigra lehet, hogy szörnyeteg lett belőle. Leláncolva, rabságban, egy nyirkos pince mélyén mit is várhatunk.

Normális emberekről beszélek. Meg a túl normálisakról. Rázta már az állatotok a ketrecet?

Egyik barátnőm nagyon fegyelmezett ember. Idegesítően az. Kialakult véleménnyel, megingathatatlan erkölccsel. Csak néha nem bírja. Olyankor kimegy egy vasúti felüljáró alá, és, amikor jön a vonat, akkor elkezd torkaszakadtából üvölteni.

Vott egy férfi ismerősöm, akiről biztosan tudtam, hogy farkasbőrben született, de folyamatosan szelídítette ezt a vadállatot magában, mára teljesen elromlottak a fogai. Nem vicc. A fogai a valóságban romlottak el, a megvadult farkasa meg kiszabadult, és tört, zúzott maga körül. Most aztán ég is mögötte a világ rendesen, szerintem fogorvoshoz kellene mennie sürgősen.

Tehát, ha megengeditek, lajstromba veszem, hogy milyen belső állatokat ismertem meg, leláncolva, vagy szabadon engedve, hosszú életem folyamán. Kiben mi lakozik? Szélsőségesen szubjektív felsorolás következik.

Akinek róka a belső állata:

Konfliktuskerülő. Okos. Szerelmes. Manipulátor. Kiszámíthatatlan. Szabad. Vonzó. Befoghatatlan.

Akinek vaddisznó:

Harsány. Szeretetre éhes. Zsarnok. Adakozó. Csörtető. Érzelmeinek kiszolgáltatott. Hedonista.

Galamb:

Nyugodt. Nyugalmat árasztó. Szorgalmas. Szépségre vágyó. Társra vágyó. Kényelmes. Kiszámítható. Békét teremtő. Családban teljes. Erős. Belső konoksággal bíró.

Milyen az, akinek majom a belső állata?

Nyughatatlan. Eszes. Depresszióra hajló. Konfliktusos. Öntörvényű. Beszédes. Fürge. Határokon átlépő, azt nem tisztelő. Otthonosan mozog idegen területen is. Problémamegoldó. Segítőkész. Nyers.

Sakál:

Nos. Talán nem sokan szeretnének sakált belső állatnak, pedig…

Családcentrikus. Támadó. Vad. Szabad. Harcos. Sérülékeny, ezért feszült. Ugrásra kész. Gyors. Védelmező is. Rejtőzködő.

Kutya:

Megbízható. Valamikor farkas volt. Húsevő. Csapatjátékos. Egygazdás. Belső hangot elnyomó. (Veszélyes ám az!) A test bajnoka. Védelmező.

Macska:

Misztikus. Játékos. Sértő. Kényelmes. Szabad. Önző. Lusta. Szépségre vágyó. Feminim. Öntörvényű…. bár, minden belső állat az.

Például a tigris:

Ragadozó. Veszélyes. Rejtőzködő. Magányos. Nagyvonalú. Elegáns. Gyilkos. Kíméletlen. Küzdő. Domináns. Hallgatag. Megfigyelő. Titokban megfigyelő. Leselkedő. Leláncolva sem fegyelmeztető.

Oposszum:

Na, ezek tuti, hogy ketten vannak. Még egy emberen belül is. Játékos. Kalandor. Nyughatatlan. Töprengő majd azonnal cselekvő. Fecsegő. Szórakoztató. Népszerű. Fürge. Eszes. Csípős.

Kedvencem, a farkas.

Hát. …igen. Farka van. Férfi dominancia. Nőben is van ilyen. A belső állat ellenkező nemű is lehet. Szóval: agresszív. Igazat érző, de azt csak belső körnek kinyilvánító. Máskor forradalmár. Ösztönlény. (Mindegyik belső állat az…)Kisajátító. Domináns. Támadó. Örömre nehezen képes. Képtelen? Nyughatatlan. Otthonra vágyó, de azt szétdúló. Hiú. Nagyvonalú. Merev. Háborús. Vágyaknak kiszolgáltatott. Védelmező, szelektáló. Ahogy a Biblia mondja: személyválogató.

Na, mi van még? Sok van, az tuti…

Például az Árgyélus kismadár.

Szerelemkergető. Táncos. Szép. Sérülékeny. Alkotó. Művész. Elvarázsolt. Elvágyódó. Kapcsolódni vágyó. Kapcsolódni képes. Szerelemben, testben elmerülő. Terveket, álmokat szövögető. Misztikus. Lezuhanó. Feltámadó. Töprengő. Világok között szabadon szálló.

Orrszarvú:

Az én apám egy fehér orrszarvú. Kihalóban lévő fajta. Egy csoda. Hús, izom, csörte, robbanás, szeretet és nyughatatlanság. Több világ is nyugszik a vállán, és kemény a föld, ahol jár. Úttalan utakat tör, ahol másokat biztonsággal átvezet. Humora kiapadhatatlan, munkakedve csillapíthatatlan. Üvölt, ha olyan a kedve. Egy jó szóért viszont ezret ad cserébe.

Flamingó… Na ez meg hogy jutott eszembe?

Maximalista. Hiú. Elegáns. Önző. Szabad. Halk. Megingathatatlan ő is. Különleges. Sérülékeny.

És van még sok. Kígyó, oroszlán, kispatkány, földimalac, sün, sárkány, bárány, sas, medve és a misztikus állatokról még nem is beszéltem.

Amit gondolok, az az, hogy igenis beszél hozzánk ez az állat, követeli a magáét, és ha nem kapja meg, akkor rázza a rácsot. Megvadul. De soha nem csap be. Hallgatni kéne rá?

Nem bolondultam ám meg. Egy kis farkast nevelgetek😊. Bennetek ki lakik? Rázza a ketrecet?

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu