+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Reggeli járat. Együtt jobb szívni!

Reggeli járat. Együtt jobb szívni!

Jelentem, nem vagyok egyedül azok között, akiket megtréfált a szombati munkanap. Tegye föl a kezét az, aki pontosan tudja a munkanap, munkaszüneti nap, szabadnap, szombati menetrend, ünnepnap. … és egyéb napokra vonatkozó kitételeket.

Nos. A buszmegállóban tartózkodók társadalmi és egyéb összetétele szerint ez sokaknak nem megy. Vagyok itt ugye én ( business coach képzésre indulóban), egy aranyos mamika, hatalmas virágos táskával, egy rajzfilm slágereket énekelgető kisfiú az apukájával, egy tekintélyes öregúr, egy csajszi, meg egy szép nő.

A nénivel kezdtem el beszélgetni. Nem, nem fázik, ma meleg lesz, bevásárolni indul, és nem bosszús, úgyis jön egy másik busz hamarosan. A kisfiú sem ideges. Tulajdonképpen rajtam kívül senki sem ideges. Hogy lehet ez?

Azt hiszem, elő kell vennem a coaching tudományomat, és most azonnal szemléletet váltani! Megállapításaim a következők:

A nap süt.

A hegyek gyönyörűek.

Attól, hogy álmomban összedőlt a házam, és a (volt) pasim nem hallotta, hogy segítségért üvöltök, nem biztos, hogy nappal bosszút kell állnom magamon.

Az idős néninek csodás életkedve van reggel. Eltanulandó.

A kisfiú nem szorong, hanem vidám. Eltanulandó.

A szép nőnek volt ideje sminkelni. Eltanulandó.

Egyszer úgyis jön egy busz.

Egyszer úgyis odaérek.

Ma jó dolgok várnak rám, tanulni fogok, meg a lányommal randizni, tehát a fókusz áthelyezendő.

Nem reggeliztem. Kaját kell szereznem.

A mérleg ma reggel barátságos volt hozzám.

Megtaláltam a kapukulcsomat.

Nem szorít az új cipőm. Pedig szokott.

Ja, és a legfontosabb : de jó, hogy többen is itt vagyunk, ilyen szépen együtt a saját hülyeségünkben. Ahogy megbeszéltük, úgy szinte fel is szeleteltük a problémát, mindenkinek csak egy kicsi jutott. Így egészen más azért. Így már. ..akár vicces is lehet. Nem beszélve arról, hogy 15 perc alatt megismerkedtem egy- két kedves emberrel. Legközelebb ismerősként köszöntjük egymást.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu