+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Hajnali vonat. Hol vannak az ötvenesek?

Hajnali vonat. Hol vannak az ötvenesek?

Hajnali vonat. Hol van az ötven pluszos korosztály? Mi van, ha nem az ötven az új harminc, hanem az ötven az ötven? Milyen kérdéseket is kapnak az ötvenesek?

Fiatalos vagy.

Jól tartod magad.

Van már unokád?

Klimaxon túl vagy?

Kapuzàrási pánikkal hogy állsz?

A gyerekek kirepültek már?

Együtt vagytok még a férjeddel/feleségeddel?

Mit főzöl vasárnap?

Szüleid jól vannak?

Nem rossz kérdések ezek, de mégis valami “vége” érzést sugallnak. Feltételezik, hogy stabil állandóságban telik az élet. Ami szintén nem rossz. De ennél szokatlanabb, ha egy ötvenes nő/ férfi újradefiniálja önmagát. Kisgyereket vállal (Fehér Anna), új szakmát tanul, frizurát vált, regisztrál egy társkereső oldalra, elköltözik, elválik vagy éppen férjhez megy, esetleg vesz egy motort.

Az ötvenes nő meglepődve tapasztalhatja, hogy korosztálya férfi tagjai a harmincasokra buknak, az állásinterjúkra be sem hívják őket, a gyerekek pedig megjegyzéseket tesznek az új bőrdzsekijére. Ha kékre festeti a haját, hülyének nézik. Ugyanígy furabogàr a nagymotoron üldögélő tata. Vagy a közgazdászból lett pék.

Mire válaszolnak szívesen az ötvenesek? Talán erre:

Mik a terveid?

Vagy erre az invitálásra:

Megjárod velünk a Szent Jakab túrát?

Esetleg:

Kiránduljunk hétvégén a Nagy Kevélyre!

Vagy…

Együnk valami finomat a Huszárkertben.

Van egy jó edzésterved?

Elmenjünk abba a jó kis prágai sörözőbe?

És ez:

Mikor törtél le egy darabot a szívedből?

Mert az ötvenes (hatvanas, hetvenes) nőknek/pasiknak is van szívük, lábuk, vágyaik, terveik, erejük, szenvedélyük, igényük, és bánatuk.

És már azt is tudják, miről beszélnek. Nem csak sejtik a lényeget, hanem tudják is, mi a fontos. Legalábbis így képzelem én, a negyvenes. És kíváncsi vagyok minden lépésükre, törekvésükre.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu