+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Hajnali vonat. Csatornaváltás

Szombat hajnal. Vannak sokan, akiknek ma is munkanap van, mások csatornát váltanak.

Néha úgy kapcsolgatjuk magunkat, mint a tévét a távirányítóval. Bizonyos szituációkban más-más személyiségjegyek, érzések jönnek elő. Színészekről mesélik, hogy ha betegen, nehezen mozogva érkeznek is egy előadásra, a színpadon fittek és ragyognak, majd a darab végén leeresztenek újra. Mintha átkapcsolt volna a személyiségük.

Nekem konferálás közben sohasem fáj a derekam.

“Jól vagy?”, kérdeztem egyszer a barátnőmet. “Ha szerepben vagyok, akkor igen”, hangzott a válasz. Ő nem színésznő, de játszik. A kapun kívül helyezi magát szerepbe. Nem is rosszul.

Azt is megfigyeltem, hogy a kommunikációs csatornák váltása is távkapcsolóként működik. Össze lehet veszni e-mailben, de, ha sms-ben érkezik egy fotó, akkor arra jöhet egy vicces viszont válasz is. Wiberen kirobban a konfliktus, de az instagramon teljesen más témáról értekeznek ugyanazok. Telefonon hosszan folyik a lelkizés, de ha találkoznak, nehezen beszélgetnek a partnerek. Vagy azonnal összevesznek. Ki érti?

Mindegy is, az eszköz használható és működik. Jó irányba is fordítható. Akik csatornaváltogatók, azoknál van esély kapcsolódási formákat is váltani, ha a beszélgetés bedugult, elakadt, vagy felrobbant. Csak azért mondom, mert két ember között sokféle is lehet a csend. Lehet meghitt, lehet biztonságos, lehet csodaváró. De lehet rideg, gyilkos, pusztító és véglegesen eltávolító is. Talán meg lehet törni ezt a csendet is. Ha másért nem, a csendes elválásért.

Váltsatok csatornát, és kiderülhet, melyik csendben ültök.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu