+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Hajnali vonat. Ki mondja meg, mit kérhetünk?

fantasy-3898542__480

Most oda jutottam, hogy dühös vagyok. Szinte minden tavalyi kívánságom teljesült. És mégis, életem legsötétebb, legnagyobb veszteségét elkönyvelő éve volt. Fuj. De jó, hogy vége.

Szerettem azt hinni, úgy az ünnepek tájékán, hogy a fák szaladnak, az idő áll, a meglepetések célba érnek, a szív begyógyul, a család igazi, a fájdalom szép, a szerelem csodálatos, a gyermek ajándék, a nyálas filmek forgatókönyvét a valóság felülírja.

Végül is, ki a fene akadályoz meg benne, hogy ezt higgyem.

Mindannyian tudjuk, hogy a fák nem szaladnak. Mégis mindannyian látjuk, hogy a vonat ablaka előtt suhannak a fák, a távolabb állók lassan ballagnak, a legtávolabbiak meg sem mozdulnak.

Így érzékeljük a valóságot.

Tudjuk, hogy amit látunk, az nem a valóság.

vagy…

Tudjuk, hogy az a valóság, amit látunk.

vagy…

Nem tudjuk, hogy az valóságos-e, amit látunk.

vagy…

Nem tudjuk, hogy amit látunk, az valóságos-e vagy nem is létezik….

vagy…

Látjuk a valóságot, de nem hisszük el.

Szóval, mi is kell nekünk úgy igazán?

Lám-lám, mikor határozottan tudtam, hogy mi kell, és megkaptam, és kaptam mellé egy olyan ordas nagy sallert, hogy azóta is egy irányba futok.

Egy ismerősöm mesélte, hogy látott egy kéregetőt, aki azt írta a táblájára, hogy: Alkoholista vagyok, piára kell a pénz. Ez korrekt. Ő pontosan tudja, hogy mit akar, és, ha megkapja, akkor elégedett lesz vele.

Van, aki azért nem ad pénzt a kéregetőknek, mert az úgyis piára költi. Milyen jogon címkézzük meg a pénzt, vagy bármit, amit adunk?

Mi lenne, ha kiírnám a táblámra: Társfüggő vagyok, ölelésre van szükségem.

Valaki meg azt mondaná erre, ja, hát azért nem adok semmit. Majd jól elgondolkozol máskor, kislányom, hogy mire használod a megkapott szeretetet.

Vagy azt írnám a táblámra, hogy: Sivár az életem, kalandra vágyom, utazni szeretnék.

Álldogállnék szépen, és jönne arra valaki és azt mondaná: Hülye vagy te, milyen vágyak ezek! Előbb neveld föl a gyerekeidet, meg gondoskodj a szüleidről, és ha ezt megígéred, akkor adok hozzá ezt, azt, amazt.

Mit is lehetne kiírni arra a táblára, amivel mindenki elégedett lenne, és kikoldulhatnám a járókelőktől.

Mit lehetne kérni, amivel mindenki egyetért, és nem bírálja felül, nem minősíti, nem érzi úgy, hogy fegyelmezett élete okán joga van megítélni az én fegyelmezetlen életemet?

Mit írhatna ki az alkoholista, ha ő legalább pontosan tudja, hogy mi kell neki? És milyen alapon lehet őt megleckéztetni, hiszen a kínzó vágyait követi, viseli annak következményeit, és nem tartozik nekem elszámolnivalóval.

Idei naptáramba az első bejegyzésem ez: „2019. Az én célom most az, hogy megengedjem az életnek, hogy megtörténjen.” (Na ezt egy coach sem írja be rajtam kívül, az tuti.)

Mert úgy látom, eddig nem engedtem, csak megerőszakoltam a dolgokat. Hú… kíváncsi vagyok ez az új hozzáállásom mit hoz. (Persze, ettől még dolgozom az álmaimért…)

Fotó: Pixabay.com

A bejegyzéshez 8 hozzászólás van

 1. Amire igazán szükség van, az a cél, vagy akár több is. Az út ugyan fontos elérésükig, de nem lényeges. Az út a fontos, amin haladva a cél sosem veszhet szem elől. Ez egy nagyon nagy bölcsesség, de egy frászt és frászt. A világ nem így működik. Viszont akarni kell. Az én lábamban már van egy pár kilométer…

  1. Most azon okoskodom, hogy nincs kizárólagos igazság. Így a legnAgyobb bölcsesség az, ha tudjuk, hogy melyik igazságnak adjunk utat adott döntéskor . Ja, és azután ne nézzünk hátra….

 2. Nagyon érdekes, hogy pont ide jutottam én is 2019-re,hogy hagyjam megtörténni magamat…
  Boldog jelenlétet a Mostban 2019-ben is! ❤️

  1. Ez legalább olyan nehéz, mint a másik út 😀és ne feledjük, n passzivitast jelent. Szerintem inkább nyitottságot. Legalábbis most úgy erzem☺

   1. Pontosan… a jelenlétben sokkal több az inger. Amikor az ember befogadó és nem egy konkrét irány vezeti sokkal többet lát és él meg…
    Kell a cél, de elég rögzíteni… az út úgyis mindig arra visz. Csak közben nem kell átlépni a moston…
    Szerintem ez egy nagyon érdekes utazás.

     1. én is csak tanulom… akkor bukik a jelen, ha a jövőbe előre van vetítve valami , ami nem tetszik, akkor csak akkor jövök rá, hogy kizökkentem, ha már késő…de legalább rájövök.. Ám az a megtapasztalás, hogy a most egy másik dimenzió vágyat képez arra, hogy több időt töltsünk benne ❤

     2. Nagyon elgondolkodtató amit írsz. En is bukasban mérem ezeket, pedig lehet, hogy nem bukás. Valami más. A jelen…nagy mágia. Bűntudat nélkül elmerülni benne, az a jó😀

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu