+36 20 529 5951 info@palackpostacoaching.hu

Vezető vagy? 19 + 1 jótanács a feladat delegálásához

A feladat delegálásának első lépése, hogy vezetőként valóban át akard azt adni a kollégának.

Vezető vagy, és lehet, hogy szeretnéd, ha neked kevesebb lenne, lehet, hogy szeretnéd, ha valaki valamelyik részfeladatot elvégezné, lehet, hogy jól is esne, ha kivonnád magad a végrehajtásból és az irányításra koncentrálnál, lehet, hogy szeretnél egy kis énidőt, lehet, hogy lenne más dolgod az apró-cseprő műveletek helyett, de mivel bizalmatlan vagy, a tökéletesre törekszel, vagy ismered a folyamat lépéseit, mert valamikor te is csináltad, vagy csak azt fogadod el jó megoldásnak, amit te kitapasztaltál, vagy csak egyszerűen azért, mert hamarabb megcsinálod, mint amennyi idő alatt elmagyarázod, nem is adod át szívesen. Markolod. Nem szereted, de nem engeded.

Feneketlen mélységnek látod a jövőt, amennyiben Ferire, Ágira, Krisztire vagy Csabára bíznád a feladatot. Bizonytalanságot érzel, ha Jóska, Miki vagy Viki átvenné, és gőze sem lenne hirtelen, hogy mit is kezdjen vele. Már le is izzad a tenyered arra a gondolatra, hogy Évike és Mártika mit művelnének, ha véletlenül rájuk bíznád a Nagy Szent Feladatot, aminek a megoldásához bizonyos szellemi képességek kellenek.

Jótanács: Akard átadni!

És ne akard azt akarni, hogy csak azt és úgy lehet elvégezni, ahogy a te minőségbiztosítási szabályaid diktálják.

Mit szólsz ahhoz a felvetéshez, hogy az a másik ember egyáltalán nem gondolatolvasó? Mit szólsz ahhoz a felvetéshez, hogy az a másik ember más képességekkel rendelkezik, mint te? Mit szólsz ahhoz a felvetéshez, hogy ha egy csapat élén állsz, akkor annak a csapatnak a tagjai különböző felkészültségi szinten állnak, és pusztán attól, hogy te mindent tudsz, profi vagy és megkérdőjelezhetetlen, még nem vagy jó vezető.
És mit szólsz ahhoz a felvetéshez, hogy jó, ha legfőbb erényeid között a rugalmasság, nagyvonalúság, lélekgondozás, következetesség és pontos kommunikáció is szerepel. Mit szólsz ahhoz a felvetéshez, hogy, ha egy feladatot valóban át akarnál adni, akkor azt minden gondolkodás nélkül meg is tennéd.

19 +1 jótanács a feladat delegálásához

1. Szabadulj meg tőle. Ne a kollégától! Pattogjon a másik térfelén a labda, a feladatot ne költsd ki, mint egy tojást, máris passzold. Hiába fut ugyanis melletted a játékostársad, ha te nem adod át neki a labdát. Ugye milyen idegesítő ez a fociban? Na. A munkahelyeden is az.

2. Tegyél különbséget: A lelkes amatőrt szoros emberfogással kísérd, az unott profit sorozd meg új kihívásokkal, a szorgalmas ostobának részfeladatokkal, rövid határidőkkel és erősebb kontrollal kedveskedj, a megbízható kollégának adj nagyobb szabadságot. Vagyis a melletted futónak adj pontos, taktikus gólpasszt. Másképp nem fog gólt rúgni.

3. Ugyanez családtagok esetében: és… vegyél egy adag leszarom tablettát-magadnak.

4. Információkat és ne utasításokat ossz. A száddal azt áruld el: mit szeretnél, mikorra szeretnéd, milyen formában szeretnéd, mi a célja a feladatnak, hogyan illeszkedik a nagy egészbe. Igen, ezt mind el kell mondani, lehet, hogy többször is. A száddal ezt csináld, meg még mosolyogj is, a kezeddel pedig ne hadonássz, a lábaddal se dobogj, és a vérnyomásodat tartsd alacsonyan.

5. Ha szükséges: foglaltasd össze a kollégával, hogy mit értett meg a feladatból. Tapintatosan tedd. Ne azt érezze, hogy ő sívó hülye, hanem azt, hogy milyen ügyes, értelmes, hiszen összefoglalás közben már a megoldási tervek is előbukkanhatnak, amit derűs biztatással nyugtázz, majd könnyű sóhajjal engedj is el.

6. Most izgulhatsz. Veregesd vállon magad, hogy bátor voltál, kiadtad a feladatot, és kezdj el imádkozni.

7. Hessegesd el azt a gondolatot, hogy eme feladatnak minden egyes lépését rutinból meg tudnád oldani, hogy te ismered legjobban azt az eredményt és célt, amit te fogalmaztál meg és tűztél ki, és barátkozz azzal, hogy amit visszakapsz, az lehet, hogy nem lesz tökéletes, de lehet éppen elég jó, illetve lehet másmilyen is, mint amire te gondoltál.

8. Csekkold, hogy hol tart a folyamat. Finoman. Csak finoman.

9. A határidőket, amiket szabsz, te se felejtsd el.

10. Legyen következménye mindennek. A mulasztásnak és a jól elvégzett munkának is. Dicsérj, értékelj, adj visszajelzést.

11. Feladat mellé adj hatáskört is. Dönthessen, saját ötlettel dolgozhasson, új utakat is felderíthessen a kolléga, családtagról nem is beszélve.

12. Szorítsd össze a fogadat és néha a szádat is.

13. Ne sajnáld magad a vezetői magány miatt. Csapatban lenni jó, csapatot vezetni felelősség, döntéseket hozni nehéz, de viselhető, megfelelni pedig szinte lehetetlen.

14. A humor nem ellenség.

15. Attól, hogy te is végigjártad a magad küzdelmes útját, van puttonyod, tapasztalatod, kudarc- és sikerélményed, még nem biztos, hogy a bölcsek köve csak a te zsebedben landolt. Mások bölcsessége a tiédet nem csökkenti, a dolgok felerősíthetik egymást.

16. Bízz a szinergiában. Több irányból induló, több emberen keresztülfutó, több ötletet egyesítő dolgok egymást hatványra emelik. Pozitív és negatív értelemben is, a te dolgod a pozitív szinergiák megteremtése, gondozása, táplálása.

17. Figyelj a mérföldkövekre, állj meg ott, időzz egy kicsit. Ez lehet siker és kudarc is. Megfelelő környezetben mindkét esemény jellemformáló erővel bír.

18. Az ellenállókat és szabotőröket csald a saját térfeledre.

19. A puffogókkal nincs dolgod.

+1. Dőlj hátra, igyál egy kávét, nézz ki az ablakon, sóhajts, és mindig legyen a fiókodban csoki.

A témáról még több cikket itt olvashatsz.

A kiégésről itt és itt és itt olvashatsz még bejegyzést.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu